Δρ. Φαίδρα Λογοθέτη

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Ολοκλήρωσε με Αριστείο τις μεταπτυχιακές της σπουδές  στην Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Keele της Μ. Βρετανίας  και έλαβε τον διδακτορικό της τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία, την Εκλεκτική Ψυχοθεραπεία, στην Ψυχοθεραπεία Κρίσεων. 

 

Έχει επίσης εκπαιδευτεί στο Μοντέλο Διαχείρισης Άγχους "Skilled Helper"  από τον Καθηγητή Gerard Egan στο Loyola University του Σικάγο, στη Μέθοδο Mindfulness στο Πανεπιστήμιο του Leiden της Ολλανδίας, στα Προγράμματα Μindfulness ΜBSR για την Μείωση  του Άγχους   στην Ιατρική Σχολή του University of Massachussets των Η.Π.Α καθώς  και το Πρόγραμμα Διαχείρησης της Κατάθλιψης ΜBCT από το Oxford Mindfulness Center του Παν/μίου της Οξφόρδης,  Επίσης είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Mindfulness από το Central England College (έγκριση από το British Psychological Society) της Μ. Βρετανίας και Εκπαιδεύτρια του Προγράμματος ΜBCT -L (Mindfulness-based Cognitive Therapy for Life) απο το Παν/μιο της Οξφόρδης.​

Έχει συνεργαστεί με το Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και υπήρξε Επιστημονική Διευθύντρια και Ψυχοθεραπεύτρια του Κέντρου Hanley στη Μ. Βρετανία.  Διηύθυνε για 20 χρόνια το  ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ  και ίδρυσε το ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ LOVESMILES διοργανώνοντας Σεμινάρια Ψυχολογίας και ομιλίες σε όλη την Ελλάδα.

  

Είναι ερευνήτρια σε σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (PARCMAN, DRIVE) και έχει πλούσια συμμετοχή σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών Συνεδρίων. Είναι Ιδρυτικό και Έγκριτο Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και κατέχει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Συμβουλευτικής.

 

Το 2010 το βιβλίο της «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω» από τις εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ -το πρώτο Ελληνικό βιβλίο για την ανδρική απιστία- έγινε best seller στην Ελληνική εκδοτική αγορά.

 

Επίσης, από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ έχουν κυκλοφορήσει τα ημερολόγιά της "Κάν' το να συμβεί φέτος-2018" και «Κάν’ το να συμβεί φέτος-2019”και "Κάν΄το να συμβεί φέτος - 2021".